Kerstballenactie GroenRijk in ziekenhuis

Kerstballenactie GroenRijk in ziekenhuis

Veel inwoners van Geldrop en omstreken hebben gehoor gegeven aan de oproep om oude kerstballen in te leveren bij GroenRijk Geldrop en tegelijkertijd nieuwe Kika kerstballen aan te schaffen, waarvan € 2,50 naar KiKa gaat.

Met de door de inwoners ingezamelde kerstballen is een kerstwand gebouwd in de entree van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Een aantal leerlingen van een lokale basisschool hebben hieraan meegewerkt. Op maandag 17 december presenteerden Feline, Iris en Lars de kerstwand aan Ingrid Wolf, voorzitter van de raad van bestuur.

Hartverwarmend

“Deze wand maken voor kinderen die ziek zijn vond ik fijn om te doen, vertelt Lars. “Wij ook én we vinden knutselen erg leuk”, vullen Feline en Iris enthousiast aan. Ook vanuit het ziekenhuis werd de actie gewaardeerd. “Hartverwarmend hoe inwoners van Geldrop gehoor hebben gegeven aan deze actie voor het goede doel Kika. Een mooie bijkomstigheid is dat bezoekers van ons ziekenhuis tijdens de Kerstperiode mee kunnen genieten van de ingezamelde kerstballen door deze kerstwand.”, vertelt Ingrid Wolf.

Kika-kerstballen

Op de Kika-kerstballen die mensen kunnen kopen bij het tuincentrum staan tekeningen, gemaakt door vier kinderen met kanker: Femke, Vera, Roos en Judith. Zij hebben elk hun eigen verhaal en gevoelens bij hun ziekte, die ze op deze manier kunnen uiten. “Tijdens de chemotherapieën heb ik in het ziekenhuis heel veel getekend. Zo ging de tijd snel,” zegt Roos van 14 jaar. “Tijdens een rotsituatie kon ik toch met iets leuks bezig zijn. Het was een mooie en leuke afleiding om deze kerstbal te tekenen.”

Geld tegen kanker

Kika is een organisatie die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Onder andere de vestigingen van GroenRijk verkopen de KiKa-kerstballen. De tuincentra maken geen winst op de Kika kerstballen. De ballen kosten 4,95, maar na aftrek van de btw, de productiekosten en het transport blijft er 2,50 euro over voor de strijd tegen kinderkanker. Uiteindelijk hopen de deelnemende tuincentra 250 duizend euro te verdienen voor het onderzoek naar kinderkanker.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De sterren tijdens de kerstperiode!

De kleurenpracht van een kerstster is geen bloem, het zijn gekleurde schutbladeren. Zij geven de plant zijn aantrekkingskracht. De eigenlijke bloemetjes zijn piepklein en zitten verstopt in de kern van de schutbladeren. Traditioneel ‘bloeien’ Euphorbia Pulcherrima’s, ofwel kerststerren, rood of wit. Maar er tegenwoordig bestaan er ook crème en roze kerststerren.

...Lees meer...
Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...