Kerstballenactie GroenRijk in ziekenhuis

Kerstballenactie GroenRijk in ziekenhuis

Veel inwoners van Geldrop en omstreken hebben gehoor gegeven aan de oproep om oude kerstballen in te leveren bij GroenRijk Geldrop en tegelijkertijd nieuwe Kika kerstballen aan te schaffen, waarvan € 2,50 naar KiKa gaat.

Met de door de inwoners ingezamelde kerstballen is een kerstwand gebouwd in de entree van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Een aantal leerlingen van een lokale basisschool hebben hieraan meegewerkt. Op maandag 17 december presenteerden Feline, Iris en Lars de kerstwand aan Ingrid Wolf, voorzitter van de raad van bestuur.

Hartverwarmend

“Deze wand maken voor kinderen die ziek zijn vond ik fijn om te doen, vertelt Lars. “Wij ook én we vinden knutselen erg leuk”, vullen Feline en Iris enthousiast aan. Ook vanuit het ziekenhuis werd de actie gewaardeerd. “Hartverwarmend hoe inwoners van Geldrop gehoor hebben gegeven aan deze actie voor het goede doel Kika. Een mooie bijkomstigheid is dat bezoekers van ons ziekenhuis tijdens de Kerstperiode mee kunnen genieten van de ingezamelde kerstballen door deze kerstwand.”, vertelt Ingrid Wolf.

Kika-kerstballen

Op de Kika-kerstballen die mensen kunnen kopen bij het tuincentrum staan tekeningen, gemaakt door vier kinderen met kanker: Femke, Vera, Roos en Judith. Zij hebben elk hun eigen verhaal en gevoelens bij hun ziekte, die ze op deze manier kunnen uiten. “Tijdens de chemotherapieën heb ik in het ziekenhuis heel veel getekend. Zo ging de tijd snel,” zegt Roos van 14 jaar. “Tijdens een rotsituatie kon ik toch met iets leuks bezig zijn. Het was een mooie en leuke afleiding om deze kerstbal te tekenen.”

Geld tegen kanker

Kika is een organisatie die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Onder andere de vestigingen van GroenRijk verkopen de KiKa-kerstballen. De tuincentra maken geen winst op de Kika kerstballen. De ballen kosten 4,95, maar na aftrek van de btw, de productiekosten en het transport blijft er 2,50 euro over voor de strijd tegen kinderkanker. Uiteindelijk hopen de deelnemende tuincentra 250 duizend euro te verdienen voor het onderzoek naar kinderkanker.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...
De vrolijke verleiding van Dahlia

Een kleurige mix van Dahlia’s geeft je tuin of balkon maandenlang een vrolijke sfeer. Kies uit allerlei kleuren en maten die prachtig met elkaar en met andere planten combineren. Ze staan bovendien prachtig in een vaas. 

Beauties

De Dahlia-familie is zeer uitgebreid. Er bestaan meer dan 20.000 gekweekte soorten die zijn voortgekomen uit Mexicaanse kruidachtige wilde Dahlia’s. Terwijl dahlia’s eerst werden gekweekt voor de eetbar...

Lees meer...
De exotische liefde van de Agapanthus 'Amourette'

De lange, ranke Agapanthus 'Amourette', met een halve bol vol verfijnde bloemen, lijkt stiekem te zijn ontsnapt uit een exotische tuin voor een liefdesavontuur in Nederland. Zo lang de zomerzon schijnt, is zij helemaal de jouwe.  

 

Afrikaanse lelie

De Agapanthus africanus of Afrikaanse lelie heeft enorm charisma en betovert iedere tuin of balkon. De  felblauwe of stralend witte bloemen staan als een uitwaaieren...

Lees meer...