Een groene wal

Een groene wal

Beter een goede buur, dan een… precies, je snapt het al. Gezellige praatjes met je naasten zijn een leuke afwisseling als je om een praatje verlegen zit. Maar misschien heb je er niet altijd zin in. Een fijne, groene omheining rond de tuin draagt bij aan de broodnodige privacy. Dan kan je ongestoord van je tuin genieten!

Hedera De Hedera hibernica is een prachtige groene plant. Als je deze klimop langs een gaaspaneel leidt, heb je een groene tuinafscheiding van formaat. Voor een goed sluitende begroeiing kun je er het beste vijf per strekkende meter naast elkaar zetten. Het fijne aan deze plant is dat hij in de winter z’n mooie groene kleur behoudt.Thuja Voor veel mensen gaat er niets boven een ‘groene’ schutting. De Thuja occidentalis groeit compact, waardoor er een mooie dichte haag ontstaat. Het maakt niet uit op welke hoogte of breedte je ‘m wilt snoeien, alles is mogelijk!

 


Prunus De Prunus caucasia (ook wel laurierkers genoemd) is een van de sterkste groenblijvende struiken die er is. Als je de struik nooit zou snoeien, kan hij wel drie meter hoog worden. In april en mei heeft de Prunus witte bloemen.

 


Taxus Ook de Taxus baccata doet het goed als natuurlijke omheining. Deze boom groeit erg langzaam. Dat levert een prachtige dichte haag met donkergroene naalden en dieprode ovale vruchten op. Maar let op: behalve het rode omhulsel van de bessen zijn alle delen van deze boom giftig! Oppassen met kinderen en dieren dus.

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...