Een groene wal

Een groene wal

Beter een goede buur, dan een… precies, je snapt het al. Gezellige praatjes met je naasten zijn een leuke afwisseling als je om een praatje verlegen zit. Maar misschien heb je er niet altijd zin in. Een fijne, groene omheining rond de tuin draagt bij aan de broodnodige privacy. Dan kan je ongestoord van je tuin genieten!

Hedera De Hedera hibernica is een prachtige groene plant. Als je deze klimop langs een gaaspaneel leidt, heb je een groene tuinafscheiding van formaat. Voor een goed sluitende begroeiing kun je er het beste vijf per strekkende meter naast elkaar zetten. Het fijne aan deze plant is dat hij in de winter z’n mooie groene kleur behoudt.Thuja Voor veel mensen gaat er niets boven een ‘groene’ schutting. De Thuja occidentalis groeit compact, waardoor er een mooie dichte haag ontstaat. Het maakt niet uit op welke hoogte of breedte je ‘m wilt snoeien, alles is mogelijk!

 


Prunus De Prunus caucasia (ook wel laurierkers genoemd) is een van de sterkste groenblijvende struiken die er is. Als je de struik nooit zou snoeien, kan hij wel drie meter hoog worden. In april en mei heeft de Prunus witte bloemen.

 


Taxus Ook de Taxus baccata doet het goed als natuurlijke omheining. Deze boom groeit erg langzaam. Dat levert een prachtige dichte haag met donkergroene naalden en dieprode ovale vruchten op. Maar let op: behalve het rode omhulsel van de bessen zijn alle delen van deze boom giftig! Oppassen met kinderen en dieren dus.

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...