Een groene wal

Een groene wal

Beter een goede buur, dan een… precies, je snapt het al. Gezellige praatjes met je naasten zijn een leuke afwisseling als je om een praatje verlegen zit. Maar misschien heb je er niet altijd zin in. Een fijne, groene omheining rond de tuin draagt bij aan de broodnodige privacy. Dan kan je ongestoord van je tuin genieten!

Hedera De Hedera hibernica is een prachtige groene plant. Als je deze klimop langs een gaaspaneel leidt, heb je een groene tuinafscheiding van formaat. Voor een goed sluitende begroeiing kun je er het beste vijf per strekkende meter naast elkaar zetten. Het fijne aan deze plant is dat hij in de winter z’n mooie groene kleur behoudt.Thuja Voor veel mensen gaat er niets boven een ‘groene’ schutting. De Thuja occidentalis groeit compact, waardoor er een mooie dichte haag ontstaat. Het maakt niet uit op welke hoogte of breedte je ‘m wilt snoeien, alles is mogelijk!

 


Prunus De Prunus caucasia (ook wel laurierkers genoemd) is een van de sterkste groenblijvende struiken die er is. Als je de struik nooit zou snoeien, kan hij wel drie meter hoog worden. In april en mei heeft de Prunus witte bloemen.

 


Taxus Ook de Taxus baccata doet het goed als natuurlijke omheining. Deze boom groeit erg langzaam. Dat levert een prachtige dichte haag met donkergroene naalden en dieprode ovale vruchten op. Maar let op: behalve het rode omhulsel van de bessen zijn alle delen van deze boom giftig! Oppassen met kinderen en dieren dus.

 

 

Onze tuincentra