Planten: juist op balkons!

Planten: juist op balkons!

Sommige mensen zetten geen planten op hun balkon vanwege gebrek aan zon en ruimte. Dat is niet alleen jammer, maar ook onnodig! Je hebt namelijk geen tuin nodig om te kunnen genieten van groene, bloeiende of eetbare planten. Ook een balkon kun je omtoveren tot fijne buitenruimte waar je kunt genieten van natuur en rust. Of je nu een klein, beschaduwd of rommelig balkon hebt, van elk buiten is een plantenparadijs te maken. 

Weinig zon
In tegenstelling tot wat veel mensen denken hebben niet alle planten zonlicht nodig om te overleven. Sterker nog, er zijn ook planten die liever in de schaduw vertoeven. Dat zijn de ideale vrienden van balkons die worden overgeslagen door de zon. Heb jij zo'n balkon? Als je haar versiert met een van de volgende planten hoef je je niet meer druk te maken over die gele parel in de lucht: fuchsia, laurier, klimop of lelietje-van-dalen.
Tip: kies bij schaduwrijke balkons voor bloeiende, kleurige planten. Daar wordt je balkon gezelliger en vrolijker van.

Klein balkon
Zelfs Franse balkonnetjes kunnen er gezellig uitzien, dus laat je vooral niet tegenhouden door gebrek aan ruimte. Wie zegt bijvoorbeeld dat planten op de grond moeten staan? Je kunt namelijk ook potten in de hoogte gebruiken door ze in een rek te zetten of aan schroeven in de muur te hangen. Dat is niet alleen praktisch maar geeft je ook het gevoel geknuffeld te worden door planten.

Vrij van stress
Sommige mensen gebruiken hun balkon als berging waardoor ze geen planten kunnen neerzetten. Tja, we snappen heus wel dat het verleidelijk is om je troep naar buiten, uit het zicht te bonjouren, maar word je er niet veel gelukkiger van als je gezonde, levende planten ziet dansen in de wind in plaats van elke keer geconfronteerd te worden met die rommel? Inderdaad, dat dachten wij ook. Dus: stroop je mouwen op, ruim die rommel op en laat jouw balkon zijn waarvoor ze bedoeld is: een stressvrije plek waar je kunt genieten van planten, bloemen en rust.

Bron: mooiwatplantendoenBron: mooiwatplantendoen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...