De vlindertelling is begonnen!

De vlindertelling is begonnen! Vlinders zijn prachtig, vol kleur en (net als jij) gek op een gevarieerde tuin. Maar ze hebben het lastig in Nederland. De Vlinderstichting organiseert daarom ieder jaar een tuinvlindertelling, zo krijgen zij een goed beeld te krijgen hoe het met deze mooie diersoort gaat.

Met een kwartiertje tellen kan je al meehelpen. Geef door hoeveel keer je de dagpauwoog, citroenvlinder of de atalanta ziet. Leuk om op een rustig moment te doen, ook met bijvoorbeeld kinderen. Je kunt de resultaten doorgeven van 27 juli tot en met 5 augustus. Jouw melding komt anoniem op een overzichtskaart van Nederland, zodat je ook de resultaten van anderen kan zien.

Klik hier voor de grotere versie van de onderstaande vlinderherkenningskaart en geef via deze link de vlinders door. Ben je enthousiast geraakt over het onderwerp? Jij kan ook wat doen om de vlinders van dienst te zijn. Vraag bij jouw tuincentrum naar vlindervriendelijke planten, zoals lavendel, ijzerhard en meer.
 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...