Kunstgras

Wil je altijd een strak gazon in de achtertuin zonder maaien of strooien, onafhankelijk van het weer? Misschien is kunstgras een optie voor jou! Je hebt vele jaren plezier van een mooie mat. Mooi als siergras, handig als speelveld.

Maar kunstgras ziet er toch uit als plastic? Een aantal jaren geleden was de natuurlijke uitstraling een stuk minder. De huidige kwaliteit van kunstgras is al een stuk verbeterd ten opzichte van vroeger. Toen was kunstgras namelijk erg stroef en hard en bij warm weer kwam er een onnatuurlijke plasticgeur vanaf. Niet wat je wil natuurlijk! Tegenwoordig zijn we al veel verder met de ontwikkeling van kunstgras en kan je nu vooral genieten van de voordelen. Kunstgras leggen

Zelf kunstgras leggen is voor de handige tuinier of klusser geen grote klus, maar het is wel belangrijk dat dit goed gebeurt. Het is bijvoorbeeld essentieel dat de ondergrond goed water afvoert. En wanneer je kunstgras op een natuurlijke ondergrond legt, moet deze mooi egaal zijn. Het is verder erg belangrijk dat je onder het kunstgras een geotextiel onderdoek legt, dit zorgt namelijk voor extra stabilisatie bij het betreden van het kunstgras. Zo voorkom je verzakkingen. Leg kunstgras altijd zo neer dat je tegen de vezelrichting inkijkt en rol het zo uit dat je aan het eind 2 á 3 cm overhoudt. Dit kan je aan het eind wegsnijden.

Onze vestigingen hebben elk hun eigen grootte en specialiteiten. Niet elke productgroep is bij elke winkel verkrijgbaar. Ben je specifiek naar iets op zoek? Je kan altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Graszoden

Onze tuincentra