Potchrysant - verzorging

Potchrysant - verzorging

Chrysanthemum betekent gouden bloem. Het komt van de Griekse woorden chrysos = goud en anthemon = bloem. Veel soorten zijn inderdaad geel, maar potchrysanten zijn er ook in het rood, paars, roze, oranje, wit, groen, tweekleurig en meerkleurig. 

De potchrysant is een rijk- en langbloeiende plant. Geef de plant daarvoor een lichte standplaats en regelmatig water. Om de bloei lang en rijk te houden is een keer per 3 weken plantenvoeding noodzakelijk. Lees wel eerst het etiket dat bij de planten is toegevoegd want sommige kwekers produceren dusdanig dat voeding niet hoeft- omdat dit het ecosysteem in de pot verstoort. Verwijder de uitgebloeide bloemetjes voorzichtig, maar voorkom dat de knoppen beschadigen. 

Potchrysanten worden veel gebruikt voor Allerheiligen en Allerzielen maar de planten zijn jaarrond te verkrijgen als woonplant. In de vorstvrije maanden kunnen de planten ook buiten staan. De prachtige herfsttinten combineren mooi met andere najaarsproducten en rond Kerstmis zijn er zelfs rode en witte chrysanten om de kleurensymboliek kracht bij te zetten. 

Onze tuincentra