Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Echte salie, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is paarsblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn geel bont en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Salvia officinalis 'Icterina'? De Salvia officinalis 'Icterina' is ook wel bekend als Echte salie. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 50 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Salvia officinalis 'Icterina'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Echte salie Wetenschappelijke naam: Salvia officinalis 'Icterina' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Salvia Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Geel, Gemengd Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee