Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pijlkruid, familie van de Alismataceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Waterplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld zuurstof in het water te brengen of voor schaduw te zorgen op het wateroppervlak. Wortelt in de grond en komt met het blad boven water. Deze plant leeft in water met een diepte tot 40 cm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Sagittaria sagittifolia? De Sagittaria sagittifolia is ook wel bekend als Pijlkruid. Deze Alismataceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 70 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Sagittaria sagittifolia? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Pijlkruid Wetenschappelijke naam: Sagittaria sagittifolia Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Sagittaria Familie: Alismataceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee