Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rudbeckia, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel+zwart en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 175 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Rudbeckia maxima? De Rudbeckia maxima is ook wel bekend als Rudbeckia. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 175 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rudbeckia maxima? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Rudbeckia Wetenschappelijke naam: Rudbeckia maxima Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Rudbeckia Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Zwart
  • Bladkleur: Blauw Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 175 Giftig: Nee