Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rudbeckia, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel+zwart en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Ben je op zoek naar Rudbeckia fulgida 'Goldsturm'? De Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' is ook wel bekend als Rudbeckia. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 60 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rudbeckia fulgida 'Goldsturm'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Rudbeckia Wetenschappelijke naam: Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Rudbeckia Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Zwart
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee