Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Californische Boompapaver, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een warme, zonnige plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant kan flink woekeren. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Ben je op zoek naar Romneya coulteri? De Romneya coulteri is ook wel bekend als Californische Boompapaver. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 200 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Romneya coulteri? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Californische Boompapaver Wetenschappelijke naam: Romneya coulteri Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Romneya Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee