Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lenteanemoon, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is zachtgeel en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen behaard en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Pulsatilla albana? De Pulsatilla albana is ook wel bekend als Lenteanemoon. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 25 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pulsatilla albana? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Lenteanemoon Wetenschappelijke naam: Pulsatilla albana Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Pulsatilla Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee