Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Moerashyacint, familie van de Pontederiacae. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Waterplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld zuurstof in het water te brengen of voor schaduw te zorgen op het wateroppervlak. Wortelt in de grond en komt met het blad boven water. Deze plant leeft in water met een diepte tot 40 cm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Pontederia cordata? De Pontederia cordata is ook wel bekend als Moerashyacint. Deze Pontederiacae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 80 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pontederia cordata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Moerashyacint Wetenschappelijke naam: Pontederia cordata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Pontederia Familie: Pontederiacae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee