Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hotei-bamboe, familie van de Poaceae. De bladeren zijn geelgroen en ongeveer 500 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 100 cm. (1 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Ben je op zoek naar Phyllostachys aurea? De Phyllostachys aurea is ook wel bekend als Hotei-bamboe. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 500 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Phyllostachys aurea? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Hotei-bamboe Wetenschappelijke naam: Phyllostachys aurea Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Phyllostachys Familie: Poaceae Bladkleur: Geel, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw
  • Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee