Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Slangenkop, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is lila+wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Geeft een goede snijbloem.

Ben je op zoek naar Penstemon laevigatus? De Penstemon laevigatus is ook wel bekend als Slangenkop. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogtevan ongeveer 100 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Penstemon laevigatus? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Slangenkop Wetenschappelijke naam: Penstemon laevigatus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Penstemon Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee