Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De Nederlandse naam is Lampenpoetsergras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is bronsgroen en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. Het is een grassoort, die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt, en die de ruimte goed opvult. Het gras is sfeerrijk te noemen en maakt de tuin flink groen.

De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.), maar je kan Lampenpoetsersgras ook op zichzelf gebruiken in bijvoorbeeld een pot

Plant voor een open ruimte
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Ze verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. De plant verdraagt weliswaar een temperatuur tot -20 gr. Celsius, maar heeft in de winter bescherming of beschutting nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet je ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant.

Ben je op zoek naar Pennisetum alopecuroides? De Pennisetum alopecuroides is ook wel bekend als Lampenpoetsergras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 90 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pennisetum alopecuroides? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Lampenpoetsergras Wetenschappelijke naam: Pennisetum alopecuroides Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Pennisetum Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen, Bruin
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee