Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Mukdenia, familie van de Saxifragaceae. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Mukdenia rossii? De Mukdenia rossii is ook wel bekend als Mukdenia. Deze Saxifragaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 35 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Mukdenia rossii? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Mukdenia Wetenschappelijke naam: Mukdenia rossii Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Mukdenia Familie: Saxifragaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 35 Giftig: Nee