Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Deze scheefkelk, is een laagblijvend wintergroen half heestertje met een hoogte van 20-25 cm. De witte, karakteristieke bloemen verschijnen in de periode april-mei. In strenge winters valt het vetplantachtige blad af. Scheefkelk staat graag op een zonnige en droge plek. Vanwege de hoogte op de voorgrond in een border plaatsen. Niet geschikt voor vochtige aarde.

De nederlandse naam is Scheefkelk, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.

Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Ze groeit vrij snel en heeft meestal een kussenvormige groeiwijze. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Iberis sempervirens 'Little Queen'? De Iberis sempervirens 'Little Queen' is ook wel bekend als Scheefkelk. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 15 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Iberis sempervirens 'Little Queen'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Scheefkelk Wetenschappelijke naam: Iberis sempervirens 'Little Queen' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Iberis Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee