Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Diascia, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is abrikoos en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. Ze is kortlevend en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Ben je op zoek naar Diascia 'Salmon Supreme'? De Diascia 'Salmon Supreme' is ook wel bekend als Diascia. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogtevan ongeveer 25 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Diascia 'Salmon Supreme'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Diascia Wetenschappelijke naam: Diascia 'Salmon Supreme' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Diascia Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee