Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilgenroosje, familie van de Oenotheraceae. De bloemkleur is zacht roze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Ben je op zoek naar Chamerion angustifolium 'Stahl Rose'? De Chamerion angustifolium 'Stahl Rose' is ook wel bekend als Wilgenroosje. Deze Oenotheraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 120 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chamerion angustifolium 'Stahl Rose'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Wilgenroosje Wetenschappelijke naam: Chamerion angustifolium 'Stahl Rose' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Chamerion Familie: Oenotheraceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee