Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vlier, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen-cremewit gevle. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Sambucus nigra 'Variegata'? De Sambucus nigra 'Variegata' is ook wel bekend als Vlier. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 250 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Sambucus nigra 'Variegata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Vlier Wetenschappelijke naam: Sambucus nigra 'Variegata' Type plant: Heester
  • Geslacht: Sambucus Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen, Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee