Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kruipwilg, familie van de Salicaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. april. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Dwergstruik, ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een voedselarme, vochthoudende zandige of veenhoudende bodem met een zwakzure tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Salix repens? De Salix repens is ook wel bekend als Kruipwilg. Deze Salicaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 100 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Salix repens? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Kruipwilg Wetenschappelijke naam: Salix repens Type plant: Heester
  • Geslacht: Salix Familie: Salicaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee