Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilg, familie van de Salicaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. februari tot en met maart. De bladeren zijn witviltig. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele open plaats.
Uitsluitend voor liefhebbers van alpine planten, want ze hebben vaak extra zorg nodig, vooral in de winter. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandhoudende bodem, bestaand uit humusrijk zand of een mengsel van zand en klei/leem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Ook in de lage landen te houden. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Salix helvetica? De Salix helvetica is ook wel bekend als Wilg. Deze Salicaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 60 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Salix helvetica? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Wilg Wetenschappelijke naam: Salix helvetica Type plant: Heester
  • Geslacht: Salix Familie: Salicaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Februari, Maart
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee