Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse wijnbes, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortarme aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in het openbaar groen en grote tuinen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is door zijn vorm lastig met hoge vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Rubus phoenicoelasius? De Rubus phoenicoelasius is ook wel bekend als Japanse wijnbes. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 200 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rubus phoenicoelasius? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Japanse wijnbes Wetenschappelijke naam: Rubus phoenicoelasius Type plant: Heester
  • Geslacht: Rubus Familie: Rosaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee