Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Roos, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een voedselarme, vochthoudende zandige of veenhoudende bodem met een zwakzure tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is door zijn vorm lastig met hoge vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Rosa sericea f. pteracantha? De Rosa sericea f. pteracantha is ook wel bekend als Roos. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 250 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rosa sericea f. pteracantha? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Roos Wetenschappelijke naam: Rosa sericea f. pteracantha Type plant: Heester
  • Geslacht: Rosa Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee