Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gallicaroos, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is roze + wit en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 100 cm. (1 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een voedselarme, vochthoudende zandige of veenhoudende bodem met een zwakzure tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is door zijn vorm lastig met hoge vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Rosa 'Complicata'? De Rosa 'Complicata' is ook wel bekend als Gallicaroos. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 300 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rosa 'Complicata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Gallicaroos Wetenschappelijke naam: Rosa 'Complicata' Type plant: Heester
  • Geslacht: Rosa Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee