Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klimroos, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 100 cm. (1 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Rosa 'Climbing Schneewitchen'? De Rosa 'Climbing Schneewitchen' is ook wel bekend als Klimroos. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 400 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rosa 'Climbing Schneewitchen'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Klimroos Wetenschappelijke naam: Rosa 'Climbing Schneewitchen' Type plant: Heester
  • Geslacht: Rosa Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee