Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ramblerroos, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn glanzend groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 375 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 100 cm. (1 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Rosa 'City of York'? De Rosa 'City of York' is ook wel bekend als Ramblerroos. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 375 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rosa 'City of York'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Ramblerroos Wetenschappelijke naam: Rosa 'City of York' Type plant: Heester
  • Geslacht: Rosa Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 375 Giftig: Nee