Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lage heesterroos, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is rozerood+wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is door zijn vorm lastig met hoge vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Rosa 'Candy Cover'? De Rosa 'Candy Cover' is ook wel bekend als Lage heesterroos. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 50 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rosa 'Candy Cover'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Lage heesterroos Wetenschappelijke naam: Rosa 'Candy Cover' Type plant: Heester
  • Geslacht: Rosa Familie: Rosaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee