Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rododendron, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is paars en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele open plaats.
Uitsluitend voor liefhebbers van alpine planten, want ze hebben vaak extra zorg nodig, vooral in de winter. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandhoudende bodem, bestaand uit humusrijk zand of een mengsel van zand en klei/leem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Zonder winters sneeuwdek grote kans op vorstschade. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Rhododendron russatum? De Rhododendron russatum is ook wel bekend als Rododendron. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 50 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Rhododendron russatum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Rododendron Wetenschappelijke naam: Rhododendron russatum Type plant: Heester
  • Geslacht: Rhododendron Familie: Ericaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee