Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rotsheide, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Pieris japonica 'Little Heath Green'? De Pieris japonica 'Little Heath Green' is ook wel bekend als Rotsheide. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 80 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pieris japonica 'Little Heath Green'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Rotsheide Wetenschappelijke naam: Pieris japonica 'Little Heath Green' Type plant: Heester
  • Geslacht: Pieris Familie: Ericaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee