Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wingerd, familie van de Vitaceae. De bloemkleur is groenwit en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groenwit. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon, maar bij voorkeur gedeeltelijk uit de middagzon. Bijvoorbeeld in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Parthenocissus henryi? De Parthenocissus henryi is ook wel bekend als Wingerd. Deze Vitaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 500 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Parthenocissus henryi? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Wingerd Wetenschappelijke naam: Parthenocissus henryi Type plant: Heester
  • Geslacht: Parthenocissus Familie: Vitaceae Bloemkleur: Groen, Wit
  • Bladkleur: Groen, Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee