Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De magnolia is een grote familie van fraaie struiken en bomen. Alle langzaam groeiend. De stellata  of stermagnolia kan zo’n drie tot vijf meter hoog worden en kenmerkt zich door de open, stervormige bloemen. Meestal wit, maar er is ook een fraaie roze variant. Houdt niet van kalkrijke grond. Bloemen geuren, bloeitijd maart-april. Zeer wintervast. Verdraagt schaduw.

De nederlandse naam is Gewone magnolia, familie van de Magnoliaceae. De bloemkleur is purper+wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 600 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.

Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Magnolia x soulangeana 'Lennei'? De Magnolia x soulangeana 'Lennei' is ook wel bekend als Gewone magnolia. Deze Magnoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 600 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Magnolia x soulangeana 'Lennei'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Gewone magnolia Wetenschappelijke naam: Magnolia x soulangeana 'Lennei' Type plant: Heester
  • Geslacht: Magnolia Familie: Magnoliaceae Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 600 Giftig: Nee