Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tartaarse struikkamperfoelie, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is zachtroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Lonicera tatarica 'Rosea'? De Lonicera tatarica 'Rosea' is ook wel bekend als Tartaarse struikkamperfoelie. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 300 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lonicera tatarica 'Rosea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Tartaarse struikkamperfoelie Wetenschappelijke naam: Lonicera tatarica 'Rosea' Type plant: Heester
  • Geslacht: Lonicera Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee