Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilde kamperfoelie, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is lichtpurper+cremegee en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn witbont. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Lonicera periclymenum 'Harlequin'? De Lonicera periclymenum 'Harlequin' is ook wel bekend als Wilde kamperfoelie. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 300 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lonicera periclymenum 'Harlequin'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Wilde kamperfoelie Wetenschappelijke naam: Lonicera periclymenum 'Harlequin' Type plant: Heester
  • Geslacht: Lonicera Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Geel, Paars
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee