Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse kamperfoelie, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is goudgeel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Klimplant, heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Lonicera japonica 'Halliana'? De Lonicera japonica 'Halliana' is ook wel bekend als Japanse kamperfoelie. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 300 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lonicera japonica 'Halliana'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Japanse kamperfoelie Wetenschappelijke naam: Lonicera japonica 'Halliana' Type plant: Heester
  • Geslacht: Lonicera Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee