Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klimop, familie van de Araliaceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. september tot en met november. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig of schaduwrijk is. Ze kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Hedera colchica 'Arborescens'? De Hedera colchica 'Arborescens' is ook wel bekend als Klimop. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 150 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hedera colchica 'Arborescens'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Klimop Wetenschappelijke naam: Hedera colchica 'Arborescens' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hedera Familie: Araliaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober, November
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee