Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bladeren zijn zilverbont. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Klimplant, ook als bodembedekker te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety'? De Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety' is ook wel bekend als Japanse kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 125 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Japanse kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety' Type plant: Heester
  • Geslacht: Euonymus Familie: Celastraceae Bladkleur: Gemengd, Grijs
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 125
  • Giftig: Nee