Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Sneeuwvlokkenboom, familie van de Oleaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Chionanthus virginicus? De Chionanthus virginicus is ook wel bekend als Sneeuwvlokkenboom. Deze Oleaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 700 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chionanthus virginicus? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Sneeuwvlokkenboom Wetenschappelijke naam: Chionanthus virginicus Type plant: Heester
  • Geslacht: Chionanthus Familie: Oleaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 700 Giftig: Nee