Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Judasboom, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn roodbruin. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 600 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Cercis canadensis 'Forest Pansy'? De Cercis canadensis 'Forest Pansy' is ook wel bekend als Judasboom. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 600 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cercis canadensis 'Forest Pansy'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Judasboom Wetenschappelijke naam: Cercis canadensis 'Forest Pansy' Type plant: Heester
  • Geslacht: Cercis Familie: Fabaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 600 Giftig: Nee