Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Sanvitalia, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant:
Zeer geschikt voor de siertuin. Heeft opvallend blad, bloeiwijze, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Van oorsprong is het een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. De plant heeft stevige stengels en laat zich goed combineren.

Ben je op zoek naar Sanvitalia procumbens 'Yellow Prince'? De Sanvitalia procumbens 'Yellow Prince' is ook wel bekend als Sanvitalia. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 25 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Sanvitalia procumbens 'Yellow Prince'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Sanvitalia Wetenschappelijke naam: Sanvitalia procumbens 'Yellow Prince' Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Sanvitalia Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee