Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Cuphea, familie van de Lythraceae. De bloemkleur is purperrood en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant:
Zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Deze eenjarige plant verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Ook geschikt voor potten en bloembakken. De plant heeft stevige stengels en laat zich goed combineren.

Ben je op zoek naar Cuphea pallida? De Cuphea pallida is ook wel bekend als Cuphea. Deze Lythraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 40 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cuphea pallida? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Cuphea Wetenschappelijke naam: Cuphea pallida Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Cuphea Familie: Lythraceae Bloemkleur: Paars, Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee