Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Sitkaspar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn zilverblauw. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Picea sitchensis 'Silberzwerg'? De Picea sitchensis 'Silberzwerg' is ook wel bekend als Sitkaspar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 500 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Picea sitchensis 'Silberzwerg'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Sitkaspar Wetenschappelijke naam: Picea sitchensis 'Silberzwerg' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Picea Familie: Pinaceae Bladkleur: Blauw, Grijs
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 500
  • Giftig: Nee