Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zwarte spar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn geelgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Ben je op zoek naar Picea mariana 'Aurea'? De Picea mariana 'Aurea' is ook wel bekend als Zwarte spar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1000 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Picea mariana 'Aurea'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Zwarte spar Wetenschappelijke naam: Picea mariana 'Aurea' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Picea Familie: Pinaceae Bladkleur: Geel, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 1000
  • Giftig: Nee