Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Himalajaceder, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn geelgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Ben je op zoek naar Cedrus deodara 'Golden Horizon'? De Cedrus deodara 'Golden Horizon' is ook wel bekend als Himalajaceder. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 250 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cedrus deodara 'Golden Horizon'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Himalajaceder Wetenschappelijke naam: Cedrus deodara 'Golden Horizon' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Cedrus Familie: Pinaceae Bladkleur: Geel, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 250
  • Giftig: Nee