Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Slangenwilg, familie van de Salicaceae. De bladeren zijn lichtgroen. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts zelden onderloopt. Daarnaast is er een voorkeur voor de wat lichtere, doorlatende grondsoorten met een zuurgraad van 5.5 tot 8.0. Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte gedurende een korte periode, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Ben je op zoek naar Salix babylonica 'Tortuosa'? De Salix babylonica 'Tortuosa' is ook wel bekend als Slangenwilg. Deze Salicaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1250 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Salix babylonica 'Tortuosa'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Slangenwilg Wetenschappelijke naam: Salix babylonica 'Tortuosa' Type plant: Boom
  • Geslacht: Salix Familie: Salicaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon
  • Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 1250
  • Giftig: Nee