Kamerplanten

GroenRijk is de specialist op het gebied van bloemen en planten. Voor de beste kwaliteit kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres. Van groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten en orchideeën tot cactussen en vetplanten. Hier vind je slechts een gedeelte van ons assortiment. Kom naar een tuincentrum bij jou in de buurt en bekijk een uitgebreid aanbod tuinartikelen en  krijg deskundig advies van onze medewerkers.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 21 van 21 producten
Vergelijk (0)

Kamerplanten kopen?

Wil je kamerplanten kopen? Bij GroenRijk heb je keuze uit een ruim aanbod kamerplanten! Planten in de slaap- of woonkamer brengen direct leven en zuurstof in huis. Daarom zijn bloeiende kamerplanten, zuurstof planten, vetplanten of cactussen onmisbaar in iedere woning. Bij GroenRijk vind je een groot assortiment aan verschillende kamerplanten. Met deze ruime keuze vind je altijd een plant die je mee naar huis wilt nemen! Doe inspiratie op in onze folder of ontdek het ruime assortiment in een GroenRijk-vestiging bij jou in de buurt.

Een kamerplant voor iedereen

Elke kamer heeft een beetje groen nodig. Dat maakt een huis gezellig, gezond en sfeervol. Iedereen heeft een andere woning, andere smaak of een andere leefwijze. Daarbij, ook planten hebben andere behoeftes: de ene plant heeft vaak water nodig, de andere leeft het liefst in de schaduw. Maar welke kamerplanten passen het beste bij jou? Ben je op zoek naar een grote kamerplant, een kamerplant met bloemen of juist een groene kamerplant? Wij zijn de specialist op het gebied van bloemen en planten, dus je bent bij ons altijd aan het juiste adres!  

Kamerplanten kopen? | Alle soorten planten bij GroenRijk | GroenRijk.nl

Soorten kamerplanten

In ons assortiment vind je verschillende planten Zo kan je bij een van de GroenRijk vestigingen terecht als je op zoek bent naar:

 • Cactussen en vetplanten
 • Bloempotten
 • Kerstbomen ('s winters)
 • Groene kamerplanten
 • Bloeiende kamerplanten
 • Luchtzuiverende kamerplanten

De keuze is enorm en elke plant is uniek. Bedenk daarom goed welke plant je wilt en vraag aan een van onze medewerkers naar de verzorging van planten. Sommige planten hebben namelijk een plek met veel zon nodig, terwijl anderen het juist beter doen in schaduwrijke ruimtes. Wil je jouw woonkamer verrijken met planten? Kijk dan op GroenTips voor inspiratie en handige tips. Zo weet je perfect welke kamerplant wel of niet bij jou en jouw woning past. Wij hebben regelmatig verschillende acties, zodat je voordelig tuinplanten en kamerplanten kunt kopen.


Kamerplanten in huis

Kamerplanten zijn een sieraad voor je huiskamer: ze stralen, kleuren en vergroenen je huiskamer. In onze vestiging hebben wij diverse soorten kamerplanten. Van groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten en  orchideeën tot cactussen en vetplanten. Ze zijn ideaal om cadeau te doen, want wie houdt er nou niet van planten? Je kiest zelf hoeveel planten je in huis wilt, ga je voor een 'Urban jungle-look' of hou je het bescheiden en kies je één of twee kamerplanten voor in huis? Het kan allemaal en je vindt de perfecte kamerplant voor jij jou thuis bij GroenRijk. Bij ons vind je planten die geschikt zijn voor elke ruimte. Of je nu een groot huis hebt of een kleine kamer, in het assortiment bij onze vestigingen houden wij rekening met alle ruimtes klein en groot. Kom vooral eens langs en laat je inspireren. 

Groene planten 

Een groene kamerplant is altijd een goed idee. Wil je het simpel houden en niet al te veel kleur in je woonkamer, slaapkamer, badkamer, studeerkamer, kortom elke ruimte in huis? Kies dan voor een groene kamerplant. Een groen plant past altijd in ieder interieur. kies je een grote groene plant als een Calathea of wil je een klein bescheiden groene plant? Dan is een vetplantje of een cactus perfect voor jou! Kies jouw groene kamerplant en kom langs in een van onze vestigingen. Je vindt alle groene kamerplanten bij GroenRijk. 

Planten goed voor de gezondheid

Kamerplanten zijn prachtig. Maar ze zijn niet alleen mooi, ze zijn ook goed voor jouw gezondheid! In veel huizen is de luchtkwaliteit benedenmaats, vooral in de winter is dit het geval. Dit komt bijvoorbeeld door de gesloten deuren en ramen, uitstoot van verwarming en mensen zelf. Dit kan je verhelpen door genoeg kamerplanten in je huis te plaatsen. GroenRijk heeft een mooie selectie luchtzuiverende kamerplanten, zoals de Air So Pure-serie. Deze neutraliseren schadelijke stoffen, zetten de CO2 om in zuurstof en verbeteren zelfs de luchtvochtigheid in jouw woning. Dat zorgt voor een gezonde leefomgeving!

Daar hoort een mooie pot bij!

Met een mooie bloempot geeft de plant een extra uitstraling. Hierbij geldt het principe 1+1=3. Bedenkt wat er het beste past bij de uitstraling van jouw huis en laat je goed adviseren. We hebben in de vestigingen van GroenRijk een assortiment met o.a. kunststof, keramieken of glazen potten. Ook zijn er diverse manden en schalen te vinden in onze winkels. Elke kamerplant verdient een mooie pot. Waar plaats je een kamerplant?

Het is belangrijk om de juiste plek te vinden voor je plant. Aan de ene kant voor zijn eigen behoeften wat het licht en de warmte betreft. Maar ook jouw oog wilt wat. Met een open blik zie je waar planten jouw woning kunnen opfleuren. Dit gaat verder dan een Yucca of Varen in de woonkamer. Denk aan de volgende plaatsen:

 • Kamerplanten voor de huiskamer
 • Kamerplanten voor de studeerkamer
 • Kamerplanten voor de slaapkamer
 • Kamerplanten in de kinderkamer
 • Kamerplanten voor de badkamer