Kamerplanten

GroenRijk is de specialist op het gebied van bloemen en planten. Voor de beste kwaliteit kamerplanten ben je bij ons aan het juiste adres. Van groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten en orchideeën tot cactussen en vetplanten. Hier vind je een dwarsdoorsnede van ons assortiment. Kom in het plaatselijke GroenRijk-tuincentrum kijken voor een uitgebreider aanbod en een deskundig advies van onze medewerkers.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Je hebt geen producten in jouw winkelwagen.

Wil je kamerplanten kopen? Bij GroenRijk heb je keuze uit een ruim aanbod kamerplanten! Planten in de slaap- of woonkamer brengen direct leven en zuurstof in huis. Daarom zijn bloeiende kamerplanten, zuurstof planten, vetplanten of cactussen onmisbaar in iedere woning. Bij GroenRijk vind je een groot assortiment aan verschillende kamerplanten. Met deze ruime keuze vind je altijd een plant die je mee naar huis wilt nemen! Doe inspiratie op in onze folder of ontdek het ruime assortiment in een GroenRijk-vestiging bij jou in de buurt.

Groen is nodig
Elke kamer heeft een beetje groen nodig. Dat maakt een huis gezellig, gezond en sfeervol. Iedereen heeft een andere woning, andere smaak of een andere leefwijze. Daarbij, ook planten hebben andere behoeftes: de ene plant heeft vaak water nodig, de andere leeft het liefst in de schaduw. Maar welke kamerplanten passen het beste bij jou? Wij zijn de specialist op het gebied van bloemen en planten. Voor de hoogste kwaliteit kamerplanten ben in onze tuincentra aan het juiste adres. 

Soorten kamerplanten

 • Cactussen en vetplanten
 • Bloempotten
 • Kerstbomen ('s winters)
 • Groene kamerplanten
 • Bloeiende kamerplanten
 • Luchtzuiverende kamerplantenKamerplanten zijn een sieraad voor je huiskamer: ze stralen, kleuren en vergroenen je huiskamer. In onze vestiging hebben wij diverse soorten kamerplanten. Van groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten en  orchideeën tot cactussen en vetplanten. Ze zijn ideaal om cadeau te doen, want wie houdt er nou niet van planten?

Luchtzuiverende kamerplanten
Kamerplanten zijn prachtig. Maar ze zijn niet alleen mooi, ze zijn ook goed voor jouw gezondheid! In veel huizen is de luchtkwaliteit benedenmaats, vooral in de winter is dit het geval. Dit komt bijvoorbeeld door de gesloten deuren en ramen, uitstoot van verwarming en mensen zelf. Dit kan je verhelpen door genoeg kamerplanten in je huis te plaatsen. GroenRijk heeft een mooie selectie luchtzuiverende kamerplanten, zoals de Air So Pure-serie. Deze neutraliseren schadelijke stoffen, zetten de CO2 om in zuurstof en verbeteren zelfs de luchtvochtigheid in jouw woning. Dat zorgt voor een gezonde leefomgeving!

Bijpassende bloempotten
Met een mooie bloempot geeft de plant een extra uitstraling. Hierbij geldt het principe 1+1=3. Bedenkt wat er het beste past bij de uitstraling van jouw huis en laat je goed adviseren. We hebben in de vestigingen van GroenRijk een assortiment met o.a. kunststof, keramieken of glazen potten. Ook zijn er diverse manden en schalen te vinden in onze winkels.Waar plaats je een kamerplant?
Het is belangrijk om de juiste plek te vinden voor je plant. Aan de ene kant voor zijn eigen behoeften wat het licht en de warmte betreft. Maar ook jouw oog wilt wat. Met een open blik zie je waar planten jouw woning kunnen opfleuren. Dit gaat verder dan een Yucca of Varen in de woonkamer. Denk aan de volgende plaatsen:

 • Kamerplanten voor de huiskamer
 • Kamerplanten voor de studeerkamer
 • Kamerplanten voor de slaapkamer
 • Kamerplanten in de kinderkamer
 • Kamerplanten voor de badkamer


Grote kamerplanten
Kamerplanten kan je het gehele jaar door bij ons kopen. Op sommige momenten van het jaar zijn ze extra populair. Bijvoorbeeld in de herfst, wanneer het te koud wordt om in de tuin te zitten, maar wel een groene omgeving wilt hebben. Of wanneer de kerstboom de deur uit gaat. Want wat doe je vervolgens met de vrijgekomen plek? De huiskamer ziet er nu wel erg leeg uit en de winter is nog lang. Wij hebben grote kamerplanten die de beste opvolger van de kerstboom zijn. Die zijn mooi en ook nog eens gezond!

Bekende namen
Sommige mensen delen de kamerplanten op in 'bloeiende kamerplanten' en 'groene of eenkleurige kamerplanten'. De eerstgenoemde heeft meer kleur en bloemen, de tweede heeft dat niet. Populaire plantennamen kan je hier vinden:

Bloeiende kamerplanten: Orchidee, Bromelia, Anthuium, Dendrobium, Spathiphyllum, Lepelplant, Cambria.

Groene kamerplanten: Yucca, Areca-palm, Pachira, Calathea, Zamioculca, Dracaena, Dieffenbachia, Varen, Clusia, Hedera.
 Groenadvies
Sommige planten hebben een plek met veel zon nodig, terwijl anderen het juist beter doen in schaduwrijke ruimtes. Wil je jouw woonkamer verrijken met planten? Kijk dan op GroenTips voor inspiratie en handige tips. Zo weet je perfect welke kamerplant wel of niet bij jou en jouw woning past. Natuurlijk kun je ook altijd onze medewerkers om advies vragen. Zij weten wat de verschillende soorten kamerplanten nodig hebben en kunnen je daarom uitstekend adviseren! Wij hebben regelmatig verschillende acties, zodat je voordelig tuinplanten en kamerplanten kunt kopen. Vragen over de standplaats, verzorging, voeding, of bijpassende bloempotten? Vraag het onze werknemers in het tuincentrum!