Kerst plant

Kerst plant

Op zoek naar de mooiste kerst plant om de kerstsfeer in huis te halen? Bezoek één van onze kerstshows en ontdek ons aanbod kerstgroen. GroenRijk biedt een mooi aanbod aan verschillende planten die prachtig bloeien tijdens de kerstperiode. Zet bijvoorbeeld een mooie winterbloeier in gekleurde pot in de vensterbank, of hang een mistletoe op om de liefde van jouw leven te kussen met kerst. Benieuwd naar ons assortiment kerstplanten?

 

5 kerstplanten voor een waanzinnige kerst

Als je dacht dat de kerstperiode alleen maar draait om kunstkerstbomen, kerstverlichting, kerstdecoratie en kerstkransen, dan heb je het mis. Ook in het winterseizoen geniet je nog volop van verschillende bloeiende planten. Deze zogeheten kerstplanten zijn een must tijdens de feestdagen. Kies uit planten met rode, witte of roze bloemen of besjes. Welke kerst plant is jouw favoriet?

  1.  Kerstster of Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) is één van de populairste planten tijdens kerst, vandaar de naam. Verkrijgbaar in rood en wit.
  2.  Hulst (Ilex aquifolium) is werkelijk onmisbaar. De rode besjes vormen een mooi contrast met het donkergroene blad.
  3.  Ardisia crenata, wellicht minder bekend, maar zeer vaak gebruikt in kerststukjes en kerstkransen. De opvallende rode besjes trekken direct de aandacht.
  4. Maretak, ofwel Mistletoe (Viscum album) op-en-top kerst! De witte besjes en glanzende, smalle bladeren hang je ondersteboven aan het plafond in de hoop dat jouw grote liefde je kust…
  5.  Amaryllis is een mooie bloembol die je voor de helft in de grond steekt. De bol bloeit rondom de kerstdagen met adembenemende bloemen in de kleuren rood, roze en wit.

 

Kerst plant kopen bij GroenRijk

Versier jouw huis ook met de mooiste kerstplanten van GroenRijk. Onze vestigingen staan volledig in het teken van kerst. Haal alles voor een sprankelende kerst bij één van onze vestigingen door het hele land. Bezoek één van onze kerstshows bij jou in de buurt en kies uit ons sfeervolle aanbod kerstbloemen, kerstplanten en kerstgroen. Op zoek naar een leuk cadeau? Geef een Amaryllisbol cadeau of kies uit een mooi kerststuk. Kan je niet direct vinden wat je zoekt? Onze medewerkers helpen je graag verder. Kerst vier je ook in 2022 bij tuincentrum GroenRijk.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...