Kerst plant

Kerst plant

Op zoek naar de mooiste kerst plant om de kerstsfeer in huis te halen? Bezoek één van onze kerstshows en ontdek ons aanbod kerstgroen. GroenRijk biedt een mooi aanbod aan verschillende planten die prachtig bloeien tijdens de kerstperiode. Zet bijvoorbeeld een mooie winterbloeier in gekleurde pot in de vensterbank, of hang een mistletoe op om de liefde van jouw leven te kussen met kerst. Benieuwd naar ons assortiment kerstplanten?

 

5 kerstplanten voor een waanzinnige kerst

Als je dacht dat de kerstperiode alleen maar draait om kunstkerstbomen, kerstverlichting, kerstdecoratie en kerstkransen, dan heb je het mis. Ook in het winterseizoen geniet je nog volop van verschillende bloeiende planten. Deze zogeheten kerstplanten zijn een must tijdens de feestdagen. Kies uit planten met rode, witte of roze bloemen of besjes. Welke kerst plant is jouw favoriet?

  1.  Kerstster of Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) is één van de populairste planten tijdens kerst, vandaar de naam. Verkrijgbaar in rood en wit.
  2.  Hulst (Ilex aquifolium) is werkelijk onmisbaar. De rode besjes vormen een mooi contrast met het donkergroene blad.
  3.  Ardisia crenata, wellicht minder bekend, maar zeer vaak gebruikt in kerststukjes en kerstkransen. De opvallende rode besjes trekken direct de aandacht.
  4. Maretak, ofwel Mistletoe (Viscum album) op-en-top kerst! De witte besjes en glanzende, smalle bladeren hang je ondersteboven aan het plafond in de hoop dat jouw grote liefde je kust…
  5.  Amaryllis is een mooie bloembol die je voor de helft in de grond steekt. De bol bloeit rondom de kerstdagen met adembenemende bloemen in de kleuren rood, roze en wit.

 

Kerst plant kopen bij GroenRijk

Versier jouw huis ook met de mooiste kerstplanten van GroenRijk. Onze vestigingen staan volledig in het teken van kerst. Haal alles voor een sprankelende kerst bij één van onze vestigingen door het hele land. Bezoek één van onze kerstshows bij jou in de buurt en kies uit ons sfeervolle aanbod kerstbloemen, kerstplanten en kerstgroen. Op zoek naar een leuk cadeau? Geef een Amaryllisbol cadeau of kies uit een mooi kerststuk. Kan je niet direct vinden wat je zoekt? Onze medewerkers helpen je graag verder. Kerst vier je ook in 2022 bij tuincentrum GroenRijk.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...