Zomerbloeiers, laat ze hangen!

Zomerbloeiers, laat ze hangen!

Als je de vrolijke bloemen van sterke planten als Verbena, fuchsia en huzarenknoop ziet, ga je zelf ook een beetje stralen. Een hangpot vol met deze kleurige planten aan een muur of schutting brengt je tuin of balkon meteen in zomerstemming.
Snel kleur aan de wand? Perkgoed!


Zomerbloeiers geven alles wat ze hebben en blijven maar doorbloeien. Sommige soorten gaan al vanaf mei los en feesten tot diep in de herfst door. Nachtvorst kondigt het definitieve einde aan van het festivalseizoen. Vooral de eenjarige rassen staan bekend om hun lange bloeitijd en zijn ideaal voor een vrolijke vibe!

 

Zomercocktail

Een mooie hangpot-mix maak je bijvoorbeeld met zomerbloeiers zoals fuchsia, Verbena en huzarenknoop:

  • Verbena  
    De kleine bloemetjes van de Verbena (Verbena hybrida) of ijzerhard trekken bijen en vlinders aan. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm en bloeit van mei tot wel in oktober. Er zijn verschillende soorten te koop in uiteenlopende bloemmaten, in kleuren als roze, rozerood, wit, lila en paars. Je kunt ook kiezen voor hangende varianten. 
  • Laagblijvende fuchsia
    De fuchsia of bellenplant is met geen andere plant te vergelijken. Eerst is er een knop in de vorm van een bel, dan krullen de bovenste bloemblaadjes sierlijk omhoog en hangen de stampers als franjes naar beneden. Laagblijvende fuchisa’s bloeien tussen mei en oktober of gaan zelfs nog langer door tot de eerste nachtvorst. De blaadjes hebben vaak felroze kleurcombinaties met roodroze en lichtroze of paars. 
  • Huzarenknoop
    De bloemen van de huzarenknoop (Sanvitalia procumbens) lijken wel op de mini-uitvoering van de zonnebloem. Ze stralen van mei tot en met september. De plant wordt 20 cm hoog en is mooi als bodembedekker. Als ze over een pot of bloembak hangen, komen de volle takjes mooi uit. In combinatie met ander perkgoed is huzarenknoop een stijlvolle aanvulling in een pot. 


Hangpot zonder zorgen

Bij GroenRijk vind je losse planten, maar ook handige voorgevulde potten. Ingewikkeld is de verzorging van je hangpot niet. Als je zo lang mogelijk van je planten wilt genieten, volg je gewoon deze tips: 

•    Hang je pot op een plekje in de zon tot halfschaduw.
•    Zorg dat de pot stevig hangt.
•    Geef op warme dagen dagelijks water.
•    Voeg wekelijks vloeibare plantenvoeding toe of gebruik voedingskegels.
•    Verwijder droge bladeren en uitgebloeide bloemen.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De sterren tijdens de kerstperiode!

De kleurenpracht van een kerstster is geen bloem, het zijn gekleurde schutbladeren. Zij geven de plant zijn aantrekkingskracht. De eigenlijke bloemetjes zijn piepklein en zitten verstopt in de kern van de schutbladeren. Traditioneel ‘bloeien’ Euphorbia Pulcherrima’s, ofwel kerststerren, rood of wit. Maar er tegenwoordig bestaan er ook crème en roze kerststerren.

...Lees meer...
Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...