Zomerbloeiers, laat ze hangen!

Zomerbloeiers, laat ze hangen!

Als je de vrolijke bloemen van sterke planten als Verbena, fuchsia en huzarenknoop ziet, ga je zelf ook een beetje stralen. Een hangpot vol met deze kleurige planten aan een muur of schutting brengt je tuin of balkon meteen in zomerstemming.
Snel kleur aan de wand? Perkgoed!


Zomerbloeiers geven alles wat ze hebben en blijven maar doorbloeien. Sommige soorten gaan al vanaf mei los en feesten tot diep in de herfst door. Nachtvorst kondigt het definitieve einde aan van het festivalseizoen. Vooral de eenjarige rassen staan bekend om hun lange bloeitijd en zijn ideaal voor een vrolijke vibe!

 

Zomercocktail

Een mooie hangpot-mix maak je bijvoorbeeld met zomerbloeiers zoals fuchsia, Verbena en huzarenknoop:

  • Verbena  
    De kleine bloemetjes van de Verbena (Verbena hybrida) of ijzerhard trekken bijen en vlinders aan. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm en bloeit van mei tot wel in oktober. Er zijn verschillende soorten te koop in uiteenlopende bloemmaten, in kleuren als roze, rozerood, wit, lila en paars. Je kunt ook kiezen voor hangende varianten. 
  • Laagblijvende fuchsia
    De fuchsia of bellenplant is met geen andere plant te vergelijken. Eerst is er een knop in de vorm van een bel, dan krullen de bovenste bloemblaadjes sierlijk omhoog en hangen de stampers als franjes naar beneden. Laagblijvende fuchisa’s bloeien tussen mei en oktober of gaan zelfs nog langer door tot de eerste nachtvorst. De blaadjes hebben vaak felroze kleurcombinaties met roodroze en lichtroze of paars. 
  • Huzarenknoop
    De bloemen van de huzarenknoop (Sanvitalia procumbens) lijken wel op de mini-uitvoering van de zonnebloem. Ze stralen van mei tot en met september. De plant wordt 20 cm hoog en is mooi als bodembedekker. Als ze over een pot of bloembak hangen, komen de volle takjes mooi uit. In combinatie met ander perkgoed is huzarenknoop een stijlvolle aanvulling in een pot. 


Hangpot zonder zorgen

Bij GroenRijk vind je losse planten, maar ook handige voorgevulde potten. Ingewikkeld is de verzorging van je hangpot niet. Als je zo lang mogelijk van je planten wilt genieten, volg je gewoon deze tips: 

•    Hang je pot op een plekje in de zon tot halfschaduw.
•    Zorg dat de pot stevig hangt.
•    Geef op warme dagen dagelijks water.
•    Voeg wekelijks vloeibare plantenvoeding toe of gebruik voedingskegels.
•    Verwijder droge bladeren en uitgebloeide bloemen.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...