Zomerbloeiers, laat ze hangen!

Zomerbloeiers, laat ze hangen!

Als je de vrolijke bloemen van sterke planten als Verbena, fuchsia en huzarenknoop ziet, ga je zelf ook een beetje stralen. Een hangpot vol met deze kleurige planten aan een muur of schutting brengt je tuin of balkon meteen in zomerstemming.
Snel kleur aan de wand? Perkgoed!


Zomerbloeiers geven alles wat ze hebben en blijven maar doorbloeien. Sommige soorten gaan al vanaf mei los en feesten tot diep in de herfst door. Nachtvorst kondigt het definitieve einde aan van het festivalseizoen. Vooral de eenjarige rassen staan bekend om hun lange bloeitijd en zijn ideaal voor een vrolijke vibe!

 

Zomercocktail

Een mooie hangpot-mix maak je bijvoorbeeld met zomerbloeiers zoals fuchsia, Verbena en huzarenknoop:

  • Verbena  
    De kleine bloemetjes van de Verbena (Verbena hybrida) of ijzerhard trekken bijen en vlinders aan. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm en bloeit van mei tot wel in oktober. Er zijn verschillende soorten te koop in uiteenlopende bloemmaten, in kleuren als roze, rozerood, wit, lila en paars. Je kunt ook kiezen voor hangende varianten. 
  • Laagblijvende fuchsia
    De fuchsia of bellenplant is met geen andere plant te vergelijken. Eerst is er een knop in de vorm van een bel, dan krullen de bovenste bloemblaadjes sierlijk omhoog en hangen de stampers als franjes naar beneden. Laagblijvende fuchisa’s bloeien tussen mei en oktober of gaan zelfs nog langer door tot de eerste nachtvorst. De blaadjes hebben vaak felroze kleurcombinaties met roodroze en lichtroze of paars. 
  • Huzarenknoop
    De bloemen van de huzarenknoop (Sanvitalia procumbens) lijken wel op de mini-uitvoering van de zonnebloem. Ze stralen van mei tot en met september. De plant wordt 20 cm hoog en is mooi als bodembedekker. Als ze over een pot of bloembak hangen, komen de volle takjes mooi uit. In combinatie met ander perkgoed is huzarenknoop een stijlvolle aanvulling in een pot. 


Hangpot zonder zorgen

Bij GroenRijk vind je losse planten, maar ook handige voorgevulde potten. Ingewikkeld is de verzorging van je hangpot niet. Als je zo lang mogelijk van je planten wilt genieten, volg je gewoon deze tips: 

•    Hang je pot op een plekje in de zon tot halfschaduw.
•    Zorg dat de pot stevig hangt.
•    Geef op warme dagen dagelijks water.
•    Voeg wekelijks vloeibare plantenvoeding toe of gebruik voedingskegels.
•    Verwijder droge bladeren en uitgebloeide bloemen.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...