Minituintje in een pot

Minituintje in een pot

Op een speelse manier combineert de elegante Triple Beauty drie vaste planten en grassen in één pot. Samen vormen ze een makkelijk te onderhouden kleurrijke minituin die prachtig staat op je balkon, terras of in de volle grond in je tuin. Je geniet het hele jaar van deze prachtige en doordachte combinatie.

 

Speelse harmonie 

De planten en grassen van de Triple Beauty hebben verschillende hoogtes en matchende kleurschakeringen, waardoor het geheel er heel harmonieus uitziet en tegelijkertijd lekker los overkomt. De drie planten komen er mooi in uit en met opvallende kleuren als roze, lichtgroen en oranje stelen ze de show op jouw balkon of terras. Zet de pot in de zon, of liever nog in de halfschaduw, en je hebt er de hele zomer nog plezier van.
 

Driedubbele schoonheid

De Triple Beauty van GroenRijk is gevuld met drie prachtige planten die geweldig bij elkaar passen:

  • De hoge, oorspronkelijk uit Azië afkomstige, Pennisetum advena 'Summer Samba' of lampenpoetsergras geeft een mooie, groene tot roodbruine achtergrond. Bij een zomerbriesje lijken het wat gekrulde blad en de zacht hangende pluimen van de swingende ‘Summer Samba’ haast te dansen in de wind.

 

  • De wat lagere Echinacea purpurea 'MOOODZ Awake' of rode zonnehoed toont in de zomermaanden juni tot en met september uitbundig haar typische margrietachtige roze bloembladeren rond een oranjebruin hart. Deze vrij volle en compacte soort heeft veel uitlopers. Bijen en vlinders er dol op!

 

  • De bodem bedekkende Heucherella 'Tapestry' of het schuimklokje is een prachtige kruising tussen Heuchera en Tiarella. Deze vaste plant heeft lichtgroen tot zilvergrijs blad en mooie roodbruine nerven in het blad. Van mei tot juli verschijnen er vrolijke, lichtroze bloemen op hoge steeltjes boven het blad. In zachte winters kan de Heucherella haar blad behouden. 

 

Weinig onderhoud

Je hebt na aanschaf maar weinig omkijken naar je Triple Beauty. De kweker heeft lang werkende voeding aan de pot toegevoegd. Geef wel regelmatig water, verwijder uitgebloeide bloemen en snijd eventueel de stengels van de Echinacea terug, voor de start van een volgende bloei. Voor de winter kun je deze drie-eenheid eventueel overzetten in een grotere pot of in de volle grond, dan komen deze sterke planten volgend jaar gewoon weer terug!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...